2/09/2014

Turku KV

Suunnitelmat tän reissun suhteen ehti muuttua viikkojen varrella monta kertaa ja viime hetkellä kisakaverikin. Kyseessä oli siis vuoden toinen osari, mutta minulle tämän vuoden ensimmäinen. Matkaan lähdettiin perjantaina alku illasta Hennan ja Ellan kanssa.
Hennaan tutustuin Jyväskylässä viime marraskuussa isoa kehää ootellessa. Henna on siis se tyttö, joka voitti Jyväskylässä osarin kun itse olin BIS2. Meistä on tullut lyhyessä ajassa tosi hyviä kavereita ja oli todella kiva lähteä reissuun Hennan sekä Hennan äitipuolen kanssa.
Turussa oltiin muistaakseeni kymmenen maissa perjantai iltana. Yövyttiin Ellan kaverilla. Siellä asustelikin useampi mitteli ja yhdellä oli vielä viikon ikäiset pennut. Pikkupentuja katellessa oma pentukuumekin kasvoi oli ne vaan niin söpöjä. Käytiin nukkumaan yhden aikaan mutta onneksi lauantai aamuna herätyskello soi vasta kahdeksan aikaan. Näyttelypaikalle oli vain muutaman kilometrin matka ja oltiin hyvissä ajoin perillä.

Ihan alkuperäisten suunnitelmien mukaan tarkotus oli kisata Tinkan kanssa, mutta Tinkan turkin tippumisen sekä mustan silmän takia päätettiin että ehkä olisi parempi sittenkin kisata jonkun muun kanssa. Kisakaveria ei meinannut löytyä ja sovittiin että saan Tinkan omistajan englannisetteri Vernan. Verna on vasta nuori ja junnukehistä kokematon. Eikä me kummemmin oltu koskaan treenattu yhdessä, kerran olin viime kesänä Vernaa kokeillut. Perjantaina tuli Vernalle tuomarin muutos ja niin mun tuurilla tietenkin kehä junnujen kanssa päällekkäin. Pistin yhdelle kaverille viestiä ja se lupas keksiä mulle jonkun. Lauantaina menin sitten kokeilemaan yhtä nahkaa ja ensin meille meni tosi hyvin, mutta yht äkkiä seisotus ei vaan onnistunu. Päätin vaihtaa koiraa (osittain syynä myös se että neljä muutakin kisasi sk. colliella). Kävin katsomassa tilannetta Vernan kehällä ja päädyin sittenkin kisaamaan Vernalla koska olin junnuissa niin loppu päässä että kerkeisin.

Vanhemmissa oli reilut 50 kisaajaa ja tuomarina toimi Karri Heino. Junnut otettiin noin kymmenen hengen ryhmissä. Odottelun jälkeen päästin kehään Vernan kanssa. Ensin seisotussa ja  kaikki kaks kertaa ympäri sitten seisotusta ja yksilöt. Minun vuorollani seisotus ja purennan näyttö. Tuomari kysyi kuinka monta hammasta aikuisella koiralla tulisi olla sekä koiran parhaita puolia. Ensimmäiseen kysymykseen tiesin vastauksen 42 mutta olin jännityksissäni vastannut vissiin jotain ihan muuta kun siintä oli kommenttia arvostelussa. Toiseen kysymykseen vastasin että koiralla on kaunis ilme ja kaunis pää. Sitten kolmio väärinpäin mikä meni hyvin. Vielä hetki seisotusta, jonon perälle ja kiitos.Kun kaikki oli käyneet yksilössä otettiin ympäri ja seisotus. Jonka jälkeen kaikki kehään siis aivan kaikki reilut 50 junnua. Tuomari valitsi muistaakseeni noin 15 jatkoon ja me ei jatkoon päässeisiin kuuluttu mikä oli ihan arvattavissa. Taso oli kova ja miulla oli pieniä ongelmia seisottamisen kanssa. Vernalla oli pitkä päivä takana eikä millään meinannut haluta pysyä paikallaan sekä olen vielä täysin amatööri settereiden kanssa. Laitankin nyt tavotteeksi oppia esittämään setteriä ja tämähän oli miun eka kerta setterin kanssa junnuissa.
Kehän jälkeen kävin kysymässä tuomarilta palautetta ja olen todella iloinen kun sain kehuja siintä kuinka upeasti sain Vernan liikkumaan. Seisottamisessa oli ongelmia ihan niin kuin itsekkin sanoin. Kumminkin kivaa palautetta tiukalta tuomarilta. Innolla odotan milloin pääsisin uudestaan Vernan kanssa kehäilemään johonkin vähän pienempään kisaan :-)
Junnujen jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Kouvolaa jossa minut jätettiin juna-asemalle. Junalla matkustin Kouvolasta Lappeenrantaan ja Lappeenrannasta sitten kotia. Hauska reissu oli vaikkei menestystä minulle tullutkaan. Kiitos matkaseurasta Hennalle ja Ellalle! Sekä kiitos kaikille seurasta näyttelyssä! Erityiskiitokset vielä Pilville Vernan lainaamisesta! Seuraavaksi suuntana on Jyväskylä kahden viikon päästä! :-)1 kommentti:

  1. Tosi hyviä kuvia! Mullakin on blogi johon saa liittyä lukijaksi:D
    kohti-unelmiani.blogspot.com

    VastaaPoista